Minilening nodig? Dan zit u op deze pagina goed.

Een minilening oftewel minikrediet aanvragen kan een gemakkelijke en snelle manier zijn om een acuut geldprobleem op te lossen.

Moeilijk is het aanvragen van een dergelijke lening immers niet te noemen: via internet of sms kan de aanvraag in een paar minuten gepiept zijn. Met zulke snelle doorlooptijden voor ogen is het niet verwonderlijk dat een minilening zonder BKR plaatsvindt: er is immers helemaal geen tijd om een toetsing aan het BKR te realiseren. Dat wil niet zeggen, dat het verkrijgen van een minikrediet geheel en al zonder voorwaarden en/of risico’s verloopt. Er zijn namelijk wel een aantal punten waarop we u willen wijzen. Met name de valkuilen. Want zeg nou zelf, u wilt toch niet de dupe wanneer u een minikrediet afsluit? Dat is immers vaak de reden waarom er een krediet wordt afgesloten. U kunt onderaan de pagina meer lezen over de valkuilen.

minilening

Minilening Nederland:

Minilening Belgie:

NL Banner 728x90

Valkuilen bij de aanvraag van een minilening

Een van de grootste misvattingen over de minileningen is, dat dergelijke leningen vrijelijk voor iedereen beschikbaar zijn. De grondslag voor deze misvatting is echter niet verwonderlijk: de term “ minilening” geeft al aan dat het niet om grote bedragen gaat, dus in dat geval zal het ook wel niet zo moeilijk zijn om als aanvrager goedgekeurd te worden. Toch? Helaas, die vlieger gaat lang niet altijd op. Aanbieders van minileningen zijn namelijk geen filantropische instellingen, dus reken maar dat zij hun uitgeleende geld op (korte) termijn ook weer retour willen zien. Komt de debiteur zijn of haar terugbetalingsverplichtingen niet na, dan heeft de kredietverstrekker uiteraard de mogelijkheid om een incassobureau in te schakelen of uiteindelijk zelfs de gang naar de rechter te maken. Dit heeft echter alleen zin, wanneer de debiteur een inkomen heeft waarop de schuld te verhalen is. Simplistisch gezegd: van een kale kip valt weinig te plukken. Zonder inkomsten zal het dan ook vrijwel onmogelijk blijken te zijn om een minilening aan te vragen. Ook het hebben van een bijstandsuitkering is in de meeste gevallen niet afdoende voor de verstrekker van het minikrediet. Wie van een bijstandsuitkering moet rondkomen, leeft immers op of rond het bestaansminimum. Voor kredietverstrekkers is het risico op niet (tijdig) terugbetalen zonder verhaalsmogelijkheid in dat geval te groot, reden voor hen om de aanvraag om een minikrediet niet te honoreren. Ook met andere uitkeringen als (enige) inkomstenbron wordt het vaak moeilijk om een minilening te verkrijgen. Heb je daarentegen de beschikking over een vast inkomen, dan verloopt de aanvraag al heel wat soepeler. Wel moeten de inkomsten hoog genoeg zijn: reken op een drempel van circa 1200 euro. (Even voor de duidelijkheid: we hebben het hier over een netto inkomen.) Pas als aan deze voorwaarde is voldaan, heeft het zin om een aanvraag voor een minikrediet in te dienen.

Steeds meer mensen kiezen een minilening

De reden dat steeds meer mensen een minilening afsluiten is, omdat zij wel eens snel geld nodig hebben en bijvoorbeeld het salaris nog niet binnen hebben. Er kunnen soms onverwachte rekeningen op je deurmat vallen en dan is het goed dat je een alternatief hebt, namelijk de minilening. Een minilening is voor veel mensen echt een uitkomst, het kan snel worden geregeld en er is geen BKR toetsing nodig om geld te kunnen lenen. Het gaat bij de minilening dan ook niet om duizenden euro’s die je kunt lenen, maar om een wat kleiner bedrag zodat je bijvoorbeeld je kapotte wasmachine kunt laten repareren of vervangen. Misschien heb je een nieuwe koelkast nodig en kun je echt niet langer wachten, dan is een minilening ook hierbij een goede uitkomst. Binnen een paar minuten kun je het geld al op je rekening hebben staan en vaak kun je tot een bedrag van 750 euro lenen. Soms kun je tot 1000 euro lenen, maar meer dan 1000 euro lenen hoort niet bij een minilening. Een overzicht van minileningen kun je vinden op de Minilening Startpagina De looptijd van deze leningsoort is vaak dertig dagen tot maximaal drie maanden. Als je weet dat je aan deze voorwaarde kunt voldoen, kun je gerust een minilening aanvragen. Wanneer je niet zeker weet of je aan deze verplichting kunt voldoen is het niet verstandig om een minikrediet af te sluiten. Het niet nakomen van je verplichting kan je namelijk een flinke boete opleveren.

Waarom kiezen voor een minilening?

De reden waarom je voor een minilening gaat kiezen zal waarschijnlijk al duidelijk zijn, je hebt snel geld nodig. Het kan zijn dat je het geld binnen een uur al nodig hebt, omdat je anders de aankoop in de winkel niet kunt doen. Dan is een minilening de juiste keuze, het kan namelijk zo snel worden geregeld dat je snel aankopen kunt doen via internet of in de winkel. Het geld wordt namelijk op je rekening gezet en dan is het meteen van jou en kun je het gebruiken. Je kunt via internet een minilening aanvragen, maar het kan ook via SMS of mail. In ieder geval kan het vaak binnen tien minuten worden geregeld. Er is geen BKR toetsing omdat het gaat over een bedrag van minder dan duizend euro. Deze manier van geld lenen is voor jou een prima oplossing als er geen geld meer op je rekening staat en je toch echt geld nodig hebt.