Het aanvragen van een minikrediet zonder bank lijkt erg moeilijk, maar is dit zeker niet. Er zijn online zeer veel aanbieders te vinden die minikredieten aanbieden.

Banken hebben daarnaast ook niet echt minikredieten, hetgeen dat u bij een bank wel kunt zien als een minikrediet is het krediet wat u op uw betaalrekening kunt krijgen,  waarmee u tijdelijk in het rood kunt staan.
De reden waarom veel mensen het niet fijn vinden om een minikrediet bij de bank aan te gaan is onder andere de registratie bij het CKP die aangeeft dat er een lening loopt. Deze registratie zorgt er dus niet voor dat u in het vervolg geen lening kunt krijgen, maar wordt vooral gezien als een inbreuk op de privacy.

Minikrediet Nederland:

Minikrediet Belgie:
NL Banner 728x90

Voordelen aanvragen minikrediet zonder bank

Een voordeel waarom veel mensen kiezen voor een krediet zonder bank hebben we hierboven al genoemd, maar er zijn nog wel meer voordelen te bedenken. Een voordeel en overigens een reden waardoor veel mensen kiezen om een lening aan te gaan buiten de bank is het tempo van de aanvraag.

Het is algemeen bekend dat het bij banken weleens even kan duren voordat een lening en dus ook een minikrediet geregeld kan worden en hierdoor dan ook nog een stukje langer voordat u daadwerkelijk over het geld beschikt. Dit wordt vaak als lastig en vervelend gezien en daarom gaan mensen vaal op zoek naar een sneller alternatief.

Met een aanvraag buiten de bank om kunt u veel sneller beschikken over het geld en dat kan dan ook een goede reden zijn. Een ander voordeel is dat er veel kredietverstrekkers zijn die kredieten verstrekken zonder een controle uit te voeren bij het CKP. Wanneer u dus geregistreerd staat als wanbetaler, dan kunt up via deze weg alsnog een lening aangaan terwijl dit via de bank in de meeste gevallen niet zou lukken.

1000eurolenen

Nadelen aanvragen krediet zonder bank

De voordelen zijn erg leuk, maar ook hier snijdt het mes aan twee kanten en heeft een minikrediet zonder bank ook enkele nadelen. De aanvraag gaat sneller dan bij de bank, maar u kunt ook sneller in de problemen komen.

Doordat de bank een CKP controle doet, loopt u minder risico om financieel in de problemen te komen. Natuurlijk is het vervelend wanneer een lening wordt afgewezen door een negatieve registratie, maar het biedt ook een bepaalde bescherming en zorgt ervoor dat u niet verder in de problemen kunt komen.

Wanneer u het kunt betalen, dan is er natuurlijk geen probleem maar het geleende geld moet binnen een korte periode worden terugbetaald. Wanneer dit u niet lukt dan bestaat er de kans dat een boeteclausule in werking treedt die onderdeel uitmaakt van het contract dat u heeft getekend.

Een ander bekend nadeel is de rente. Doordat de kredietverstrekker het risico neemt om ook geld te lenen aan mensen met een negatieve CKP registratie, maakt hij de rente ook hoger. Wanneer u dus leent buiten de bank om, met wat voor lening dan ook dan is de rente vaak een stuk hoger waardoor u meer moet terugbetalen.