Voor wie is een minikrediet?

Een minikrediet is er voor iedereen die op zeer korte termijn een bedrag nodig heeft dat tussen de 100 en 700 euro ligt. Dit bedrag moet na 15 tot 45 dagen volledig worden terugbetaald plus een relatief hoog rentepercentage.

Echter kost het u uiteindelijk maar een minimaal bedrag omdat de looptijd van het minikrediet zo kort is. Hebt u dus even voor een korte periode geld nodig, dan lijkt het minikrediet de ideale oplossing voor uw situatie.

Voordelen van een minikrediet

Het grootste voordeel van een minikrediet is de snelle levertijd. Het bedrag staat in alle gevallen binnen één uur op je rekening. Daarnaast vindt er geen bkr check plaats, waardoor eventuele andere openstaande financieringen niet worden meegenomen. U hebt dus de zekerheid dat u binnen een zeer korte tijd een relatief groot bedrag kunt betalen. In sommige gevallen hoeft u zelfs een bankafschrift te overleggen. Ten slotte is een minikrediet af te sluiten per e-mail, per sms en per telefoon, waardoor er geen enkele drempel is voor het afsluiten van een minikrediet.

Nadelen van een minikrediet

Een krediet met een dermate korte looptijd heeft natuurlijk ook een aantal nadelen. Als onafhankelijke partij behandelen we deze nadelen net zo uitvoerig als de voordelen, waardoor u een weloverwogen keuze kunt maken voor deze vorm van lenen. Het eerste nadeel zit hem in de korte looptijd van het minikrediet, waardoor u soms al na 15 dagen het volledige bedrag terug zult moeten betalen. Hebt u dit niet, dan kleven er hoge incassokosten aan het minikrediet. Ten slotte wordt een relatief hoog rentepercentage van rond de 15% gevraagd, maar valt het absolute bedrag uiteindelijk mee door de korte looptijd van het minikrediet.

Is een minikrediet de oplossing voor u?

Hebt u op zeer korte termijn een bedrag van maximaal 800 euro nodig, dan kunt u het beste kiezen voor een minikrediet. De kosten zijn hoog, maar vallen door het aantal dagen dat het minikrediet open staat weer erg mee. Ook al heeft u snel geld nodig, neem even de tijd om de verschillende rentepercentages en voorwaarden na te lopen. Kijk even naar de incassokosten wanneer u het onverhoopt toch niet binnen de gestelde termijn kunt betalen en vergelijk de rentepercentages en looptijd van het minikrediet bij een aantal verschillende aanbieders.
Minikrediet
Hebt u snel geld nodig, dan is een minikrediet de ideale oplossing.

Minikredieten Nederland:

Minikredieten Belgie:

NL Banner 728x90

Minikredieten.info, voor alle informatie over minikrediet of een minilening.

Een minikrediet, oftewel een minilening, is een kleine lening met een korte looptijd: enkele dagen tot hooguit een maand. Een dergelijke lening gaat dan ook vaak om relatief kleine bedragen, dus maximaal een paar honderd euro.

Het kan de beste overkomen: aan het eind van het geld ineens blijven zitten met een stukje maand. Zeker bij onverwachte situaties, zoals een noodzakelijke reparatie aan de auto, een plotseling springende waterleiding of het verscheiden van de koelkast, is het handig om een financieel extraatje achter de hand te hebben. In het meest gunstige scenario bestaat deze buffer uit zorgvuldig opgebouwd spaargeld, maar deze situatie geldt (helaas) lang niet voor iedereen. Zeker wanneer je rond moet komen van een klein inkomen, zoals bijvoorbeeld een uitkering, is het vaak moeilijk om maandelijks iets opzij te zetten. Een minikrediet kan in dergelijke gevallen uitkomst bieden.

Minilening aanvragen? Dit is wat je moet weten

Net even geen geld meer op je rekening terwijl je nog wel het een en ander moet betalen? Heel vervelend natuurlijk, en voor de meeste mensen een reden om acuut in de stress te schieten. Wat doe je daaraan? Uiteraard staat bovenaan dat je verstandig met je geld om moet gaan en goed moet nadenken voordat je een lening afsluit. Dat neemt niet weg dat een minilening die binnen no-time op je rekening staat in sommige gevallen heel nuttig kan zijn. Hoe u dat het beste regelt, maar ook de valkuilen waar u op moet letten, daar informeren we u graag over.

minileningen

Minilening aanvragen
Een minilening aanvragen gebeurt in de meeste gevallen online. Er zijn diverse vergelijkingssites waarop u aanbieders van een minilening met elkaar kan vergelijken. Vervolgens klikt u gewoon door naar de aanbieder van uw keuze en vraagt u de minilening aan. Bij een aantal aanbieders staat de lening (vaak tot maximaal 1000 euro) binnen tien minuten op uw rekening. Voordat u de minilening definitief aanvraagt is het wel van belang om de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken. De rentetarieven bij een minilening zijn relatief hoog, en verschillen per aanbieder ook nog eens sterk.

Persoonlijke gegevens
Om een minilening af te kunnen sluiten wil de kredietverstrekkende instantie uiteraard wat informatie van u krijgen. Dit is persoonlijke informatie waarbij u moet denken aan de gebruikelijke zaken als: naam, adres, mailadres en bankrekeningnummer. Omdat de kredietverstrekker ook graag de zekerheid wil hebben dat er wordt terugbetaald zal er ook naar uw inkomen worden gevraagd.

(Geen) BKR-check
Voor veel mensen is het lastig om geld te lenen omdat ze een zogenaamde BKR-registratie aan hun broek hebben. Een BKR-registratie geeft aan dat u in het verleden een keer te laat bent geweest met het voldoen aan uw financiële verplichtingen, denk bijvoorbeeld aan het tijdig betalen van uw telefoonrekening. Miljoenen mensen in Nederland zijn BKR-geregistreerd en kunnen dus niet via de gebruikelijke weg een lening afsluiten. Voor een aantal minileningen is dat probleem niet aan de orde. Veel aanbieders van minileningen voeren geen BKR-check uit. Omdat er niet wordt nagegaan of u geregistreerd staat kan een BKR-registratie in dat geval dus geen reden zijn om uw aanvraag te weigeren. Overigens zijn er ook aanbieders van minileningen die weldegelijk een BKR-check uitvoeren. Dit wordt op de website van de aanbieder vaak duidelijk aangegeven.

Geld lenen kost geld
Bij elke lening moet er niet alleen worden afgelost, een kredietverstrekker vraagt ook altijd een bepaald rentepercentage over het geleende geldbedrag. Minileningen (inclusief rente) moeten vaak snel worden afgelost. Houd hier rekening mee wanneer u de lening afsluit

Wat is een minikrediet?

Vraag je een minilening aan en wordt de aanvraag goedgekeurd, dan kan je in de regel al na een paar uur over het geld beschikken. Het minikrediet wordt daarom ook weleens flits- of snelkrediet genoemd. De aanvraag verloopt over het algemeen via internet of zelfs per sms. Hierbij stuur je een sms naar de aanbieder van de lening, waarin je aangeeft welk bedrag je wilt lenen. Vervolgens ontvang je een sms met de voorwaarden die de aanbieder aan de lening stelt. Door een sms terug te sturen, ga je akkoord met deze voorwaarden en is de weg vrij om het geld op je rekening te ontvangen. Weinig rompslomp dus, maar daarin schuilt nu net het grootste gevaar van het minikrediet zonder bkr: doordat het zo gemakkelijk is om extra geld in handen te krijgen, voelt het wellicht niet meer als een echte lening, maar als een eenvoudig te verkrijgen extraatje. De drempel om een dergelijke lening aan te vragen is dan niet zo hoog, terwijl het geld natuurlijk wél binnen afzienbare tijd terugbetaald moet worden! Voordat je een lening aanvraagt, is het dan ook belangrijk om eerst even stil te staan bij de terugbetaling ervan. Ben je er niet (geheel) zeker van om het minikrediet binnen de gestelde termijn en binnen de gestelde voorwaarden terug te betalen, dan is het verstandig om -hoe verleidelijk ook- niet aan deze vorm van lenen te beginnen.

Wat staat er nog meer op minikredieten.info

Is een minilening voor iedereen een geschikte oplossing? Wanneer je in de gauwigheid rondsurft, zou je dat wel denken. Maar klopt die gedachte ook?

Over BKR-noteringen is heel wat te doen. Maar wat houdt een BKR-notering eigenlijk in? En zit er verschil tussen de ene BKR-notering en de andere?

Een minikrediet zonder BKR lijkt heel voordelig, maar is dat ook zo? Hier vind je informatie over de voor- en nadelen van het afsluiten van een minilening zonder BKR.

Voordelen minikredieten

Er zijn veel mensen die voor de minikredieten kiezen. In het begin was dit onderwerp vaak negatief in het nieuws, maar dat wordt steeds meer verleden tijd. Dit komt omdat het veel voordelen heeft. Om te beginnen heb je snel het geld wat je nodig hebt en het is snel geregeld. Er zijn aanbieders bij waarbij het al binnen een half uur is geregeld. Er is geen sprake van een ingewikkeld selectieproces, het gaat allemaal snel want wanneer jij je loonstrookje in hebt gescand is dat al voldoende. Je moet vaak wel vast werk hebben als je van de minikredieten gebruik wilt maken, maar ook daar maken sommige aanbieders weer uitzonderingen op en lenen zij ook geld aan mensen die geen vast inkomen hebben (echte uitzonderingen!). Een ander voordeel waarom veel mensen voor de minikredieten kiezen is omdat je geen rente hoeft te betalen. Rentevrij geld lenen wie wil dat nou niet? De wetgeving is veranderd en daarom zorgt dat er voor dat ze bij de minikredieten geen rente meer vragen als je geld wilt lenen. Meestal worden er in plaats daarvan wel administratiekosten gevraagd, dat zorgt er voor dat de geldverstrekker toch een soort vergoeding krijgen voor het regelen van de minikredieten.

Mensen kiezen vaker een minikrediet

Doordat steeds meer mensen de minikredieten aanvragen, komen er ook steeds meer referenties naar buiten. Mensen weten hoe het gaat, bij een goed gevoel geven zij dat door aan anderen en zo maken er steeds meer mensen gebruik van. Het is goed dat je nu zelf ook gaat ervaren wat jouw voordelen zijn. Ontdek daarom eens of het echt nodig is om geld te lenen en zo ja, wat het gaat worden voor jou. Hoeveel ga je lenen en bij welke aanbieder? Het is belangrijk dat je er voor zorgt dat je de minilening op tijd terug betaalt. Als je dat niet doet dan krijg je een boete en die kosten kunnen erg hoog zijn. Zorg er daarom voor dat je alles van te voren goed doorneemt en wanneer je aan de voorwaarden kunt voldoen kun je verantwoord een minikrediet afsluiten. Het is nu aan jou wat je gaat doen, waar je hem af gaat sluiten, als je maar weet dat een minikrediet een groot voordeel geeft wanneer je het geld snel nodig hebt.